La missatgeria amb drons ja és aquí

Entre els molts treballs que estan amenaçats pels robots, el de la missatgeria és un dels quals es troba en risc. Ja fa temps que venim escoltant aquesta idea. Empreses com Amazon afirmen que en el futur els drons podran dur a terme aquesta tasca, però la veritat és que sembla que aquest futur no acaba d’arribar mai. No obstant això, altres signatures com DHL Express sembla que ja han començat a fer realitat aquest futur.

La companyia de missatgeria urgent acaba de llançar el seu servei de lliurament de paquets amb drons intel·ligents i automatitzats capaços de sostenir càrregues de 5 quilos de pes en entorns urbans. De moment, el servei està disponible en ciutats xineses i ha sorgit d’un acord amb la companyia EHang, una signatura de transports autònoms intel·ligents. Així mateix, el projecte s’està experimentant a les ciutats de Liaobu i Dongguan a la província de Guangdon, però DHL espera estendre ràpidament el servei a altres ciutats.

El sistema, a més, permet cobrir viatges de 8 quilòmetres i, segons han apuntat des de la pròpia empresa, permet reduir els lliuraments de 40 a 8 minuts, disminuint els costos de lliurament en un 80% i el consum energètic substancialment.

En definitiva, no queda cap sospita que també la missatgeria serà substituïda en el futur. Ara queda posar el cronòmetre per a veure quan acabarà el compte enrere i saber quan arribarà aquest sistema a Espanya, un lloc on les regulacions dels drons són molt més restrictives que en altres països.

TOTES LES NOTÍCIES