missaLa Missa Escala Aretina, interpretada per La Grande Chapelle, dirigida per Albert Recasens, producció pròpia del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) i estrenada el passat 12 de juliol a la catedral de la Seu d’Urgell en el concert inaugural del certamen, ha estat escollida per formar part de la programació musical dels actes de commemoració del Tricentenari que tindrà lloc per tot Catalunya.

Així ho van anunciar ahir el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, i el comissari del Tricentenari, Miquel Calçada, durant la presentació del programa musical d’aquest esdeveniment commemoratiu.

Jordi Martin, regidor de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, considera que “és important per a la consolidació del festival que una producció pròpia tingui una projecció més enllà d’aquest i més concretament en el si dels actes de commemoració del Tricentenari”.

La Missa Escala Aretina (1702) és una composició de Francesc Valls, considerada una de les obres culminants de la música barroca catalana. Per la seva part, La Grande Chapelle és una orquestra de gran prestigi a tot Europa i ja va captivar al públic per la seva interpretació d’aquesta obra de Francesc Valls en el concert de l’any passat a la Seu d’Urgell.

Els concerts

Els concerts de la Missa Escala Aretina seran el dia 26 de juny a la catedral de Barcelona, el 27 de juny a l’Ateneu d’Avià i el dia 28 de juny a la Seu Vella de Lleida. Aquesta triple presentació ha estat possible gràcies a la col·laboració del Tricentenari i el Departament de Cultura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada