missa rociera

Una de les manifestacions litúrgiques més emotives d’Andalusia són les misses rocieres com la que ha tingut lloc aquest dissabte a la tarda a l’església parroquial dins del programa d’esdeveniments de la Fira de Primavera organitada per l’associació cultural Al-Andalus amb el suport del Comú de Sant Julià de Lòria. Ni una agulla cabia al temple que. com és habitual en aquesta mena de misses, ha comptat amb un cor de cant i dos músics que han interpretat diverses peces en forma de pregàries.

Mossèn Pepe Chisvert ha oficiat el culte davant d’uns feligresos que força estona abans que s’iniciés ja ocupaven totes les bancades, incloses les de la part superior. El cantant i president del col·lectiu cultural andalús, Francisco Amat ha estat l’encarregat de dirigir el cor amb un tambor i acompanyat d’un guitarrista. Amat i les coristes han interpretat diverses oracions cantades a la Verge del Rocío, una de les icones emblemàtiques d’Andalusia, així com a Déu.

La Fira de Primavera posa aquest diumenge el punt i final amb una paella popular que se servirà a partir de dos quarts de dues a la plaça de la Germandat.

(Text i foto: Comú de Sant Julià de Lòria)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada