vendrell-manyosesEls consellers de la minoria del Comú d’Escaldes, Cèlia Vendrell i Aleix Mañosas, han tornat a demanar informació a la majoria sobre la comissió de gestió de la Vall del Madriu. En concret, han demanat sobre els comptes del 2013, 2014 i el pressupost del 2015. En el tancament de l’any passat veuen un resultat negatiu de 30.000 euros que, segons ha exposat la cònsol major, Trini Marín, correspon a unes obres al centre d’acollida de la Vall que es van sufragar amb una aportació extraordinària de 5.000 euros de cada Comú, tancant així en equilibri la liquidació. A més, en el pressupost d’aquest any observen una diferència entre ingressos i despeses de 57.000 euros que la majoria ha explicat com a salari de la directora de la comissió i alguna altra despesa. Aprofitant la presidència d’Escaldes en aquesta comissió, Vendrell i Mañosas han demanat més transparència. 

Un cop més, la comissió de la Vall del Madriu ha estat objecte de preguntes per part de la minoria comunal. Com ha exposat el conseller del PS, Aleix Mañosas, per tercera vegada consecutiva demanen els comptes d’aquest ens i no disposen de tota la informació.

D’una banda, el pressupost del 2015 és de 83.000 euros i apunta que les principals despeses són de 26.000 euros. Així, han demanat sobre la diferència de 57.000 euros que separa ambdues quantitats. La resposta de la cònsol major, Trini Marín, és que correspon al sou de la directora de la comissió i a altres despeses, cosa que no ha satisfet la minoria.

A més, la liquidació del 2014 parla d’una quantitat negativa de 30.000 euros que la majoria ha atribuït a les obres de millora del centre d’acollida de la vall. Aquestes actuacions, ha assenyalat la cònsol, es van sufragar amb el que restava de l’aportació anual de 20.000 euros que fan els quatre comuns i amb una aportació extraordinària de 5.000 euros que va deixar els comptes en equilibri.

La minoria ha demanat altres qüestions com l’estat de les negociacions per constituir la Taula de dinamització i promoció econòmica de Vivand, sobre la qual la majoria ha manifestat que han mantingut una primera reunió amb els comerciants per elaborar uns estatuts i que volen implicar altres sectors. També han preguntat sobre la tercera onada de l’enquesta elaborada pel CRES en relació a la valoració de l’avinguda per a vianants. Segons el Comú, es valorarà la possibilitat de tornar-la a fer després de l’estiu.

Aparcament de l’Obac
En la sessió d’aquest dilluns s’ha aprovat la divisó d’una unitat d’actuació que afecta al projecte de construcció d’un aparcament comunal entre la carretera de l’Obac i el carrer Mossèn Guillem Adellach. El cònsol menor, Marc Calvet, ha indicat que aquesta acció ha de “facilitar” l’elaboració del pla parcial per part del privat i que el podria entrar al Comú “la setmana vinent o l’altra”. Calvet ha reconegut que queda “un treball molt llarg” abans no es faci realitat el projecte d’aparcament perquè són 600 places però ha considerat que l’acord amb el privat està més a prop. La voluntat del Comú, ha admès, és veure l’inici dels treballs abans d’acabar el mandat.

Pel que fa a les obres de l’avinguda del Pessebre, Calvet ha reconegut que entén el malestar dels veïns però ha recordat que són unes actuacions necessàries i que han permès posar al dia serveis com el de l’electricitat o la telefonia i complir amb el compromís de fer la separativa d’aigües. 

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada