massana

La Massana ha ratificat en sessió de comú l’acord de competències i transferències assolit pel Govern i les corporacions locals. Hi ha hagut, però, matisos. La minoria lamenta que s’hagi tancat un acord de mínims després de més de 4 anys de feina i troba a faltar que el document no especifiqui qui ha de finançar el sector de la neu.

Segons els consellers de la minoria a la Massana, l’acord entre els comuns i el Govern pel que fa a les competències i transferències és més de cara a la galeria que no pas efectiu. Tot i aprovar-lo el consideren insuficient, tenint en compte el que ha costat assolir-lo. A més, malgrat reconèixer que introdueix alguns conceptes interessants, hi troben a faltar punts cabdals, que afecten la parròquia, relacionats amb el sector de la neu. És l’opinió del conseller de la minoria, Jordi Serra, qui manifesta que”qui financia la neu de moment són les parròquies altes i amb pocs mitjans” quan “la importància (del sector) sobre el PIB del país és enorme”. Creu que “o el repartim entre tots, o difícilment el podrem fer créixer”. El també conseller de la minoria, Robert Albós, qualifica l’acord entre els cònsols i el Govern de “l’acord de la foto” i de “molt soroll per no res”.

El cònsol major massanenc ha defensat el pacte assolit amb el Govern. David Baró estima que el comú rebrà 300.000 euros més del previst en concepte de transferències i creu que és “un punt mig”. Defensa que el més important era arribar a un consens que permetés a totes dues parts sentir-se còmodes amb l’acord. Baró ha afegit que el pacte era necessari perquè permet avançar feina. La més immediata, modificar deu lleis sectorials i nombrosos convenis i reglaments.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada