La Ministra espanyola de Justícia, Dolores Delgado, rebia ahir una delegació encapçalada per l’alturgellenca Anna González i reforçada pel ciclista Alberto Contador per demanar una llei justa per als ciclistes víctimes de la carretera.

Anna González va perdre al seu marit, Óscar Bautista, el 2013. Va ser envestit i abandonat per un camioner, que va sortir impune perquè, en haver-se produït la mort a l’acte, no existia l’omissió de socors. El cas es va qualificar com a imprudència lleu, una falta, i ni tan sols hi va haver judici.

Des de llavors,  la urgellenca impulsora de la campanya Por una ley justa. La petició demana una reforma del Codi Penal espanyol en els articles 142 sobre homicidi imprudent i 195 sobre el deure de socors. Que els atropellaments amb mort o lesions vagin sempre a un judici penal, cosa que ara no passa perquè es resol per via civil.

A la sortida de la reunió González es mostrava cauta, ja que és el tercer cop que es reuneix amb un ministre espanyol, i de moment la cosa no avança, malgrat tot, Delgado va fer-se seva la causa i es va comprometre a fer tot el possible perquè la reforma tiri endavant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada