cristina rodriguez 1

Els temes sanitaris han centrat part de la sessió de control al Consell General. La ministra de Salut i Benestar ha informat que hi ha tretze metges interesats a formar part de la prova pilot de diabetis però no ha fixat dates per a la resta de proves pilot previstes al MAAS. Sobre les mesures de contenció proposades per la CASS, que el grup parlamentari socialdemòcrata considera retallades, Rodríguez ha dit que algunes s’estan aplicant i d’altres s’estudiaran.

Cristina Rodríguez ha informat que hi ha tretze metges de capçalera interessats a entrar en la prova pilot de la xarxa de diabetis. Pel que fa a la resta de proves pilot previstes al MAAS, el nou model d’atenció sanitària, Rodríguez ha dit que aquesta legislatura només es deixarà fet el treball previ de planificació perquè sigui el proper Govern qui les apliqui segons les seves prioritats. Les mesures de contenció proposades per la CASS han estat objecte de debat al Consell General.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, considera que es tracta de retallades. Argumenta que “la CASS ha elaborat el seu pressupost en base a aquesta llista de propostes” i “el Govern ha aprovat aquest pressupost i s’entèn que contempla l’aplicació d’aquestes mesures”. La ministra de Salut, Cristina Rodríguez, ha dit que les mesures s’han analitzat una per una i onze ja s’estan aplicant, com ara les referents a l’actualització de les nomenclatures i l’elaboració de la cartera de salut. Altres s’estudiaran.

Des del grup mixt es considera que la CASS entra en qüestions de planificació que corresponen al ministeri, un plantejament que ha abonat la ministra de Salut. Tot i així, Rodríguez ha dit que és convenient que la CASS s´hi impliqui i no sigui només un pagador cec. La ministra ha informat, a més, que els resultats de les inspeccions a les institucions sanitàries elaborat per experts francesos es publicaran al desembre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada