La millora de la gossera oficial reforçarà el benestar dels animals

Aspecte de com quedarà la gossera amb les millores que s'hi faran (Govern d'Andorra)
Aspecte de com quedarà la gossera amb les millores que s’hi faran (Govern d’Andorra)

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat en funcions, Silvia Calvó, juntament amb el secretari d’Estat en funcions, Marc Rossell, i el director del Departament d’Agricultura, Josep Casals, ha presentat aquest dijous al matí el nou projecte de millora de la gossera oficial.

Calvó ha destacat que amb el nou projecte de reforma “s’oferirà un millor confort i es reforçarà el benestar animal” de tots aquells gossos que hi viuen. A més, els canvis que es volen impulsar a la instal·lació també “donen resposta” a les diverses demandes que ha fet l’associació que actualment té concedida la concessió del servei. Així mateix, la titular de Medi Ambient en funcions ha destacat que s’oferiran unes instal·lacions “més modernes, funcionals, còmodes i accessibles per a tothom”.

D’aquesta manera, i tal com es preveu en el projecte constructiu elaborat per Pascal Arquitectura, es crearà un nou espai per a l’estança dels gossos amb zones de repòs, pati individual per a cadascun d’ells, pati comunitari i zona de pas exterior per a visites. Aquesta millora permetrà poder disposar, en una segona fase, d’un nou espai d’esbarjo per als gossos annex a les instal·lacions actuals de la gossera.

Amb les millores implementades, Rossell i Casals han emfatitzat que la nova instal·lació tindrà una capacitat per acollir 60 gossos (34 nous espais en les noves instal·lacions i 24 espais que es mantenen en les instal·lacions existents). Així, s’incrementa un 30% la capacitat d’acollida de les instal·lacions (dels 42 cubicles disponibles actualment, fins a 58 cubicles, 2 dels quals dobles).

Finalment, la ministra en funcions també ha explicat que el projecte constructiu de l’ampliació s’ha treballat de forma conjunta amb l’associació implicada en la gestió de la gossera i que s’han observat projectes d’altres països per a aportar millores.

Així mateix, i amb la voluntat d’afectar el mínim possible, les obres d’ampliació compaginaran el normal funcionament de la instal·lació.

TOTES LES NOTÍCIES