La mentida és una habilitat

Tots mentim. Sembla ser part de la nostra naturalesa, però per què fer-ho? La resposta no és simple i no hi ha ningú que realment ens il·lumini plenament sobre aquesta conducta humana complexa. En la immensa majoria dels casos, la gent menteix per protegir-se o evitar un càstig. Així que d’alguna manera, en primera instància, també podríem dir que  és un comportament que funciona com un mecanisme de defensa.

Fins ara això sembla molt lògic i evident, però hem de tenir en compte que encara que en la immensa majoria dels casos, aquests són els objectius d’una mentida, hi ha casos en què canvia la pregunta. Mentre que la majoria de nosaltres gairebé mentim inconscientment, procurant evitar un problema, una altra bona quantitat de nosaltres ho fa sent conscient. Estic parlant dels criminals i per descomptat, i també dels grans mentiders que també cometen faltes i delictes greus.

Poden ser polítics, membres de tots els grups religiosos, etc., o persones més properes, com  aquelles que es troben a la feina o a la parella. Ens menteixen per diverses raons, i no totes les mentides són deliberadament perjudicials. De vegades ens fiquem per protegir la nostra privacitat o simplement per quedar bé. Una mentida senzilla pot portar conseqüències encara més greus. Moltes parelles estan separades perquè no es pot perdonar la mentida i els costa reconciliar-se. La mentida porta importants crisis. No hi ha cap pitjor malson per a un home o una dona que viure enredats en una xarxa de mentides. Mentir només té un propòsit, i aquest és el truc per evitar la pèrdua d’una relació, una feina, una amistat i no se sent la frustració. L’objectiu del mentider s’amaga darrere de  la veritat per ser acceptat i ser creïble als altres. La persona enganyosa vol aparentar una imatge falsa per aconseguir el que no pot ser.

 

TOTES LES NOTÍCIES