Científicament s’estima la ment humana dividida en tres nivells: conscient, inconscient i subconscient. La ment conscient, la més coneguda, és amb la que es desenvolupen la intel·ligència, l’adquisició dels coneixements, la força de la voluntat, actuant també com la ment lògica i racional. La ment subconscient és la que actua mitjançant les emocions, els sentiments i l’accés als nostres records. Es la que més influeix en la nostra presa de decisions. Finalment la ment inconscient és la més primitiva de totes elles, amb un patrons determinats per situacions i vivències mil·lenàries.

Estudis científics han demostrat que la ment subconscient és molt més potent que la ment conscient, donant-se el cas, que quan es produeixen enfrontaments entre la ment conscient, la racional, i la subconscient, l’emocional, sempre s’imposa la del subconscient. L’ús gratuït d’Internet, es paga mitjançant aportacions emocionals del nostre subconscient, accessibles per les grans corporacions, que amb el seu tractament amb algoritmes d’intel·ligència artificial, saben més del nostre subconscient que nosaltres mateixos.

Aquest coneixement es fa servir per promoure l’alienació de l’actual societat, fomentant l’individualisme i el consumisme, que genera la creixent desigualtat social i la precarietat. Lluitar contra aquesta alienació, tot i ser possible, en una societat caracteritzada per la seva gran complexitat, suposa un esforç tan enorme, que acaba provocant l’actual denigrant i vergonyós tantsemenfotisme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada