La menció d’honor a RTVA suposa “un impuls a la feina feta i als mitjans públics”

Ràdio i Televisió d’Andorra ha estat premiada amb una menció d’honor en els XVI Premis Ràdio Associació de Catalunya que reconeix els 25 anys de trajectòria. Els premis es lliuren a les 19.30h a Barcelona en una cerimònia presentada per Quim Masferrer.

És el segon cop que RTVA rep un premi de la Ràdio Associació de Catalunya. En aquesta ocasió per tota una trajectòria, que ja es va celebrar al gener en la festa d’aniversari, i ens situa avui al mateix escenari d’altres mitjans destacats de Catalunya i la resta d’Espanya.Segons el director general de l’ens, Xavi Mujal, aquest reconeixement suposa “un impuls a la feina feta i a que un estat com el nostre tingui uns mitjans de comunicació públics que tan necessaris són en una democràcia”.

RTVA comparteix llengua vehicular, però també neguits amb la resta de premiats. I el debat sobre les dificultats de finançament dels mitjans revifarà de ben segur en una gala on hi haurà els responsables d’aquestes empreses.Mujal afirma que en aquests moments “anem un pas per endavant perquè ara fa tres anys que es va posar el comptador a zero amb l’eixugament del deute”.

RTVA és un mitjà que per les seves característiques permet arribar als protagonistes i a grans esdeveniments per a un país petit, com els Jocs Olímpics, la visita de Ban Ki-moon o els discursos dels caps de Govern a les Nacions Unides. Però tot i això encara és un gran desconegut fora de les nostres fronteres. “Hi ha una certa estima i sensibilitat però a Catalunya no saben què fem aquí, només en petites píndoles. Això no vol dir que no estem en disposició de competir amb els companys catalans pel que fa a la qualitat de la nostra feina”, ha manifestat el director general.

L’objectiu principal d’RTVA continuarà sent, però, informar la societat andorrana, sense que això impedeixi arribar a llarg termini a més audiència de llengua catalana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.