Gairebé la meitat dels interns al centre penitenciari són presos en règim preventiu, és a dir, que no han estat encara condemnats. És la dada més significativa que ofereix el departament d’Estadística sobre població reclusa, que ascendeix a mig centenar de persones.

La meitat dels reclusos de la Comella estan en règim preventiu. Per tant, encara no recau cap mena de condemna sobre ells. Això és un percentatge molt elevat si ho comparem amb el de qualsevol altre país de l’entorn segons ha informat RTVA.

Una característica del sistema penitenciari andorrà. Aquest alt nombre de presos en presó provisional respon a l’elevat risc de fuga derivat de les petites dimensions del país.

Destaca també que més de la meitat dels interns al centre penitenciari són estrangers, amb espanyols i portuguesos al capdavant, seguits dels presos d’origen llatinoamericà i de l’Europa de l’Est.

Amb tot, els andorrans, per primer cop, són majoria: un de cada tres reclusos és d’aquesta nacionalitat.

Comparant les dades del 2018 amb les d’un any abans, també s’aprecia un increment del 14% en el total de reclusos, 49 per només 43. El que també ha augmentat significativament d’un any a un altre és la quantitat d’ingressos penitenciaris, més de cent, per tan sols 66 el 2017. Nou de cada deu interns són homes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada