La meitat dels duaners dona suport a la vaga de funcionaris

 

El sindicat de funcionaris de duana secunda la vaga de la funció pública. Això vol dir la meitat de duaners del país. De moment, però, segueixen pendents de què passarà en la reunió de dijous amb el Govern. També n’està pendent el SEP, que dilluns finalment no va acordar els serveis mínims i el sindicat de Justícia, que si modifiquen la seva llei, es plantejaria desvicular-se de la convoctòria de vaga.

Les opcions sobre la taula eren no fer res, aturades o fer vaga. I la majoria d´afiliats al sindicat de funcionaris de duana ha escollit secundar la vaga. Així ho van decidir en l´assemblea d´aquest dilluns a la nit. Això vol dir que la meitat dels efectius, una quarantena de duaners, en cas que la plataforma decideixi convocar-la, hi participaran i, per tant, pot tenir una afectació important.

De totes maneres, tots els sindicats segueixen a l’espera de què passarà en la reunió de dijous convocada pel cap de Govern per parlar sobres aspectes de la llei de Funció Pública. El SEP, que també s’ha reunit aquest dilluns a la tarda, finalment no ha pres decisions pel que fa als serveis mínims. El president del SEP, David Garcia, assegura que volen veure “aquesta finestra que s’obre per veure quin camí pot agafar”. Insisteix en què “els serveis mínims no els han de marcar els sindicats sinó el Govern, els sindicats només els poden acceptar o no però tampoc tenim cap mena de potestat per garantir que es duguin a terme”.

Finalment, el sindicat de Justícia, que s’ha reunit amb el Consell Superior aquest matí, també esperarà la reunió de dijous. Ara bé, la seva situació és diferent, perquè es regeixen per la llei de la Justícia del 2004. Des del Consell Superior se’ls ha proposat modificar aquesta llei i s’ha demanat al sindicat que treballi en els articles. Així doncs, segons ha explicat el seu representant, Jordi Rubià, a RTVA, es reunirana a final de setmana i estudiaran desvincular-se de la vaga.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada