Gairebé la meitat de la població fa esport segons les dades de l’Observatori del segon semestre de l’any 2018. Una xifra que augmenta sensiblement les que es van recollir l’any 2005. Les activitats de gimnàs ocupen el primer lloc en la llista de preferències.

Feia més d’una dècada que el Centre de Recerca Sociològica no demanava pels hàbits relacionats amb l’esport. I la nova enquesta ha variat en prop de tres punts. Amb un 47,9% de ciutadans esportistes pel 45,2% del 2005. I amb una certa tendència en el seu perfil segons ha informat RTVA.

Gairebé la meitat de gent que practica esport ho fa per salut. El 25% dels practicants s’exerciten de cinc a set cops per setmana i el 34% de entre tres i quatre. I entre les preferències, victòria per a les activitats de gimnàs, amb disciplines emergents com el crossfit. Les segueixen les activitats de neu i gel i el podi el completa el running. La meitat dels no practicants al·leguen manca de temps. Això sí, al marge de la pràctica d’un esport set de cada deu enquestats assegura caminar amb l’objectiu de millorar la seva forma física.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada