La medallista olímpica resident a la Seu Maialen Chourraut a illa Carlemay

La piragüista guipuscoana Maialen Chourraut, guanyadora d’un bronze en piragüisme en aigües braves en la modalitat K1 als passats Jocs Olímpics, exposarà a illa Carlemany la seva medalla i part del material que es va endur a Londres. Durant els pròxims 22 i 23 d’agost, la seva piragua, medalla, i demés material, com el dorsal i la roba de competició, es podrà visitar a la planta baixa del centre comercial.

Chourraut entrena al Parc Olímpic del Segre des de l’any 2000, i resideix a la Seu d’Urgell oficialment des del 2005. Tot i això, pertany al Club Atlético San Sebastián, on es va iniciar en el món del piragüisme un estiu que els seus pares van decidir apuntar­la, per casualitat, a un curs que es feia a la platja de la Concha. Des de llavors, no ha parat de fer piragüisme. Des de l’any 2000 pertany a l’Equip nacional espanyol.

La seva experiència olímpica es va iniciar a la Xina el 2008, on no va obtenir molt bons resultats. Tot i així, va decidir continuar competint i l’any següent, el 2009, va acabar sent la segona classificada als Campionats mundials. L’any 2011 va acabar tercera en els mundials de la seva especialitat, la mateixa posició que en els Jocs Olímpics de Londres d’enguany. L’esportista reconeix que es mou motivada per les cites olímpiques, i per això ha entrenat molt dur els últims anys.

Sobre l’experiència olímpica, Chourraut ha explicat que per moments tot ‘li anava molt gran’, ja que no està acostumada a tant ressò mediàtic. Tot i així ho recorda com una molt bona experiència, encara que es va perdre la inauguració, perquè va preferir quedar-se a la vila olímpica descansant; i tampoc no va poder assistir a la clausura, perquè ja hi havia tornat.

Chorraut es prepararà a la Seu d’Urgell per als Jocs de Río de Janeiro amb molta il·lusió. Reconeix que els Pirineus és el lloc idoni per entrenar en piragüisme, ja que les instal·lacions de la Seu d’Urgell ‘són úniques al món’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.