La mecànica juga una mala passada a Gerard de la Casa

Gerard de la Casa va viure sensacions contraposades al llarg de la segona cita de les Crèdit Andorrà GSeries 2018 disputada en el Circuit Andorra – Pas de la Casa. Mentre que en les GSeries1 va seguir el seu procés d’adaptació al Mini Countryman de PCR Sport, pujant al podi de la Final A i de la categoria de Turismes, quan es va situar al volant del GIAND el resultat no va ser tan positiu.

Quant a la climatologia, els presents en l’escenari del Port d’Envalira van viure una altra jornada dantesca. Temperatures sota 0 durant tot el dia, amb fort vent al matí i neu a la tarda.
Particularment molestes van ser les ràfegues de vent, eren molt fortes i aixecaven molta neu amb el que la visibilitat a la pista, en aquests moments, era nul·la.

Crèdit Andorrà – GSeries1:
Gerard va començar el meeting segons el guió previst. En les dues mànigues (6 voltes cadascuna) d’entrenaments lliures es va trobar còmode pilotant el Mini, a pesar que la pista no estigués en les millors condicions per a la seva mecànica.
Va completar la sèrie d’entrenaments cronometrats amb un millor crono de 58”329, que el situava en la 3a posició entre els Turismes (7a absoluta).
La progressió va seguir a la super especial, en la qual De la Casa va acumular un temps de 5’59”190. Va recuperar la 2a plaça entre els Turismes (6a absoluta).
En la Final A, després d’un inici molt tens, el pilot de Gedith Center va poder completar les 8 voltes en posició de podi, d’aquesta manera va seguir acumulant punts en la provisional del campionat.

Crèdit Andorrà – GSeries2:
Tot va començar amb normalitat, per a Gerard de la Casa, en la competició dels GIAND – PCR Sport. Després de les mànigues d’entrenaments lliures va arribar el moment de posar el crono en marxa i confirmar que la igualtat entre els més ràpids marcaria el desenvolupament del meeting.
En la sèrie d’entrenaments cronometrats, mig segon va separar el més ràpid del cinquè classificat. De la Casa, amb un crono de 59”438 va ocupar aquesta cinquena plaça.
Les coses es van començar a torçar per al pilot andorrà a la Super Especial. Problemes en el canvi de velocitats del seu GIAND el van endarrerir fins al 7è lloc (5’12”693).
El desenvolupament de la Final A, va ser nefast per als interessos de Gerard. Un toc fortuït amb un rival, en la primera volta, el va enviar contra la neu, quedant “aparcat” de forma espectacular.

Gerard va acabar la seva participació al volant del Mini – PCR Sport, satisfet pel rendiment de la seva mecànica però molest amb el comportament d’algun dels seus rivals, aquest era el seu comentari: “La pista no ens era massa favorable i el vent podia molestar molt, en aquest cas depenia de la sort. La final va començar molt ajustada, un rival (Xevi Pons) em va apartar sense contemplacions de la traçada i en aquest instant vam perdre alguna posició a la classificació final. “
Al volant del GIAND les coses van ser més complicades: “Vam començar bé, però a mesura que avançava el meeting van sortir alguns problemes en la mecànica i en la final doncs… millor passar pàgina i començar a treballar de cara el dissabte vinent. “

Com bé diu Gerard, dissabte que ve (dia 10) es disputarà el tercer meeting consecutiu de les Crèdit Andorrà GSeries. La cita en el Circuit Andorra – Pas de la Casa a partir de les 9.00 hores, si la climatologia ho permet.