El comú de la Massana ha presentat la liquidació provisional del pressupost 2018, corresponent al segon trimestre, amb un superàvit de 2,4 milions d’euros. Es tracta d’un retrat dels comptes a data 30 de juny i per tant en els pròxims mesos la xifra s’anirà ajustant a les previsions, que situen el superàvit en els 1,6 milions a final d’exercici.

A mitjans d’any s’havien executat un 32,3 per cent de les despeses, que se situen en 5 milions d’euros, i un 48,3 per cent dels ingressos, que es tradueix en 7,5 milions d’euros.

Pel que fa a l’endeutament, ascendeix a 14 milions d’euros, incloent el nou préstec de 5,8 milions derivat del Pla d’Inversions d’EMAP. El cònsol major i conseller de finances, David Baró, ha assegurat que a finals de mandat s’haurà pogut rebaixar el deute en 31 milions d’euros des del 2012, tot i que la xifra final serà de 21 ja que s’hauran de destinar 10 milions a la recompra de preferents.

D’altra banda, el consell de comú ha donat llum verda a la dotació d’un compte de reserves propi de lliure disposició per un valor de 500.000 euros que serviria per fer front a les despeses d’organització dels Campionats del Món UCI de Mountain Bike l’any 2022 o bé l’any 2024.
Baró ha afirmat que el motiu d’aquesta operació és que les següents corporacions tinguin ja el finançament per la possible organització d’aquest prova internacional d’alt nivell.

Avui també s’ha aprovat la modificació d l’Ordinació de vianants i vehicles i el Reglament del procediment sancionador, per adaptar la regulació a les necessitats actuals. Per exemple, per donar resposta a la introducció dels vehicles elèctrics, s’ha establert que aquests tipus de vehicles puguin estacionar dues hores al dia en zona blava de forma gratuïta. També s’han regulat els horaris de la zona comerç, un servei creat al 2012 per tal de facilitar les compres al centre de la Massana. L’horari fixat és de 7.30 a 14 h i de 15 a 21 h.
Un altre dels canvis fa referència a la col·locació de paranys, ja que fins ara només es podia procedir a la zona blava i amb la modificació de l’Ordinació es podrà intervenir en qualsevol zona d’estacionament.

D’altra banda, pel que fa a les sancions en zona blava, es podran anul·lar durant les 24 hores posteriors al límit horari indicat al comprovant, abonant 11 euros directament al parquímetre. Passades les 24 hores, es dona la possibilitat de beneficiar-se d’un descompte del 50% abonant l’import al servei de tràmits.

Finalment, s’ha aprovat l’Ordinació de cementiris, que actualitza el reglament del 1981, refonent en un únic document les darreres normatives.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada