La Massana tanca el 2014 amb un superàvit de 1,9 milions d’euros

baro2La Massana ha tancat el 2014 amb un superàvit pressupostari de 1,9 milions d’euros gràcies a la reducció de la despesa i una estimació realista dels ingressos. Així s’ha explicat en la sessió de consell de comú d’avui. L’oposició s’ha felicitat pel bon camí però ha insistit en els dubtes sobre la legalitat de la reestructuració del deute d’EMAP.

El comú de la Massana ha tancat l’exercici 2014 amb un superàvit de 1,9 milions d’euros, un superàvit que s’aconsegueix gràcies al control de la despesa, que es redueix un 7% i un augment dels ingressos, que se situen en un 107%. Pel que fa a les inversions reals, s’han executat 1,4 milions d’euros. La majoria comunal ha destacat la continuïtat de la tendència a reduir l’endeutament, que se situa en 16 milions d’euros.

David Baró, cònsol major de la Massana: “L’objectiu és gastar menys del que ingressem i que això vagi accelerant, com estem fent, la reducció d’endeutament. Amb la idea clara que en ens hem fixat que en quatre anys el deute haurà rebaixat de 10 miliolns d’euros”.

Des de la minoria han destacat el bon camí del comú per reduir el deute i corregir el desequilibri entre les despeses i les inversions. Tot i així, han alertat dels dubtes que encara els genera la reestructuració del deute d’EMAP per convertir-lo en accions preferents.

Robert Albós, conseller minoria: “El punt d’incertesa que li comentem al senyor cònsol es què passaria si el Tribunal de comptes fes un informe alertant que les accions preferents continuessin sent considerades deute, el comú tornaria tenir altre vegada 18 milions d’endeutamnet”,

Avui la sessió del consell ha comptat amb un nombrós públic. Una vintena de persones que han participat en la jornada de portes obertes del comú, que ha servit per donar a conèixer el funcionament de la institució.