massana-1La liquidació del pressupost de la Massana del 2013 ha deixat un superàvit de 2,3 milions d’euros. Després de l’acord signat amb la banca a final d’any, són xifres que permeten al comú reduir en més de cinc milions el deute. L’endeutament total queda en poc més de 19,3 milions d’euros, unes xifres que han saludat amb entusiasme tots els consellers de la parròquia.

La Massana ja veu la llum al final del túnel. L’emissió d’accions preferents, fruit de l’acord signat amb la banca el desembre passat, ha permès reduir l’endeutament global del comú de més de quaranta milions d’euros a només 19.332.000.

A més, la contenció de la despesa i l’increment en el capítol d’ingressos han donat un resultat pressupostari de 2,3 milions de benefici l’any passat. Tot plegat permet albirar, finalment, una solució a la situació complicadíssima que arrossegava el comú des de feia anys. Segons el conseller de la minoria, Jordi Serra, si se segueix amb “aquests estalvis al comú, com en el mateix pressupost de funcionament de l’estació d’esquí i tenim la sort que continua nevant, amb uns quants anys més de rigor pressupostari, tindrem una situació favorable”. El cònsol major, David Baró, assenyala que la situació està encarrilada i destaca la reducció del deute en onze milions d’euros, cinc dels quals en un sol exercici, el de 2012-2013.

La majoria ha destacat, a més, que fins i tot s’ha millorat la previsió del pla de viabilitat i que seguiran reduint la despesa corrent i augmentant, progressivament, el capítol d’inversions.