massana2Plàcida la sessió de consell de comú a la Massana per a la majoria. Tots els punts de l’ordre del dia s’han aprovat per unanimitat, inclosa la liquidació pressupostària del primer semestre de l’any, amb un superàvit de 2,3 milions. Els comptes comunals reflecteixen una reducció del 13% de l’endeutament. Han permès eixugar en dos milions el deute d’EMAP i mig milió el de la corporació.

El segon trimestre del 2014 ha confirmat, un cop més, la tendència de reducció progressiva de l’endeutament del comú de la Massana. La projecció de la primera meitat de l’any permet a la majoria vaticinar que tancarà l’any amb superàvit. De moment és de 2,3 milions d’euros que representen una disminució del 13% de l’endeutament, que ara se situa en 16 milions 800 mil euros.

El cònsol major, David Baró, ha posat en relleu que “en dos anys i mig, comptant l’exercici 2012 secer, l’endeutament s’ha rebaixat en 7,5 milions d’euros”. Miquel Llongueras, conseller de Finances, preveu que a final d’any s’hagi arribat als 9 milions en la reducció del deute.

Números que permeten reduir en 2 milions el deute a curt termini d’EMAP. El pla de viabilitat dels camps de neu massanencs s’està complint. Primer es van reduir despeses, es va arribar a l’acord amb la banca per a l’emissió d’accions preferents, es va canviar la direcció, l’última temporada es va tancar per primer cop en positiu i ara s’han inclòs dos professionals al consell d’administració per assolir el pròxim objectiu: créixer en serveis. El cònsol major ja ha anunciat que abans de l’inici de la temporada d’hivern presentaran el full de ruta per aconseguir-ho.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada