La Massana celebra el 17 de gener la festivitat del seu patró, sant Antoni, amb la típica escudellada popular. El  tret principal d’aquesta escudella és la seva qualitat, gràcies a l’equip de cuiners professionals, que han treballat per convertir aquesta festa en una jornada gastronòmica.

Un dels impulsors de la iniciativa és el cuiner massanenc Josep Maria Troguet, que va voler recuperar l’essència de la festa, encapçalant un grup d’escudellaires voluntaris. També s’hi van apuntar una dotzena de cuiners professionals del país, que aporten el seu toc al plat més típic de l’hivern.

La característica principal de l’escudella massenca és que és desgreixada, mantenint tota l’essència i elaborada amb productes naturals.

Les olles, que començaran a bullir a partir de les cinc de la matinada, estan numerades per tal que l’escudella sigui la mateixa fins al final del repartiment.

A més, també hi ha una olla amb escudella per a intoleràncies alimentàries.

La celebració del patró de la Massana començarà a les 11 h, amb la tradicional missa a la capella de sant Antoni de la Grella, amb la presència de les autoritats comunals. Hi haurà un bus gratuït, a les 10.30 h, amb sortida a la parada del Centre de la Vila. Cap a les 12 h començaran als Encants populars a la plaça de les Fontetes i, tot seguit, començarà el repartiment d’escudella, previst cap a les 13 h, que s’intentarà agilitzar el màxim possible, gràcies a la implicació de l’equip de voluntaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada