consell-escolars-massanaDotze infants han participat avui en el Consell Escolar de la Massana i han proposat diverses iniciatives que el Comú ja ha anunciat que tirarà endavant. De públic, els seus companys de segon cicle de les Escoles andorrana i francesa i del Col·legi dels Pirineus. A l’escola, dins el temari d’institucions andorranes, estan estudiant la funció dels comuns i avui han tingut una sessió molt pràctica, exposant les preguntes que prèviament havien consensuat a la classe.

Un dels temes en els quals hi ha hagut unanimitat ha estat l’organització de rutes de muntanya per a l’estiu. Justament, aquesta és una de les activitats en les quals treballa el departament d’Educació, Joventut i Esports. També s’ha acollit favorablement la idea d’introduir cursets de cuina, de cara al curs vinent.

Una altra de les propostes dels alumnes era la creació d’un museu d’història i patrimoni cultural de la Massana. El cònsol major, David Baró, ha exposat que aquesta possibilitat no era factible, ni per qüestions econòmiques ni per contingut, però els ha proposat la realització de diverses exposicions temàtiques, una idea que els infants han valorat positivament.

També s’han tractat altres qüestions, com fer sortides per plantar arbres en diversos indrets de la parròquia o vetllar, entre tots plegats, per tenir una parròquia més neta, cridant l’atenció als que tiren puntes de cigarretes al terra o no recullen els excrements dels gossos.

Els infants han proposat algunes iniciatives que el Comú ha desestimat tot i que han entès els arguments. Per exemple, demanaven la creació d’una granja escola. La consellera Natàlia Cusnir els ha explicat que la Massana és una parròquia de ramaders, i no de grangers, i que una bona opció és anar a veure el bestiar pasturant a la muntanya. També ha recordat que el país ja disposa d’una granja escola, a Llumeneres. Justament, els cònsols han incidit en la importància de no duplicar serveis i de mantenir els atractius de cada parròquia.

Els representants comunals han agraït les propostes dels infants i els han animat a continuar fent-los arribar les idees que considerin que pot fer millorar la parròquia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada