sostenibleLa rua de pirates per a la mobilitat sostenible obrirà dissabte, 27 de setembre, les activitats organitzades pel Comú de la Massana en motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, enguany sota el lema “Als nostres carrers, nosaltres decidim. El recorregut començarà a les 11 h, davant l’hotel Marco Polo, i estarà encapçalat per un gran vaixell pirata, que funciona amb pedals, amb la companyia la Cuca Bus. Tothom pot participar a la rua amb els seus automòbils sostenibles: bicicletes, patinets, monopatins. A més, també hi haurà bicicletes elèctriques, del projecte Pedaland, per qui vulgui provar aquest mitjà de transport no contaminant.

La rua durarà mitja hora i clourà a la plaça de les Fontetes on la festa continuarà amb la presentació dels Castellers d’Andorra, que en el seu debut aixecaran dos pilars de quatre. “Volem donar a conèixer la nostra cultura i els valors que transmeten els castells, com la superació individual i l’esforç col·lectiu”, explica el vicepresident de l’entitat, Jordi Manyes, que anima a tothom a venir a fer pinya. A la mateixa plaça també hi haurà de nou un circuit de segway, pels que encara no hagin provat aquest divertit vehicle. Com a novetat, hi haurà un estand d’informació de Pedaland, el projecte que està impulsant les bicicletes elèctriques. Un dels promotors, Alain Bernat, ha afirmat que “ens fa especial il·lusió participar a la festa perquè la Massana exemplifica la mobilitat sostenible que pretén representar el projecte de Pedaland” i ha avançat que ben aviat la parròquia disposarà de punts de servei de bicicletes elèctriques.

És el segon any celebra aquesta gran cita internacional que proposa la Direcció general de Medi Ambient i Transport de la Comissió Europa i que “permet fer visible dins i fora de les nostres fronteres el compromís del Comú de la Massana per continuar treballant per a la mobilitat sostenible a escala local”, explica la consellera Jael Pozo. Tots els participants es divertiran provant les diferents alternatives als vehicles amb motor i a l’hora prendran consciència sobre la necessitat de no contaminar, millorant la qualitat de vida als espais urbans.

D’altra banda, el Comú de la Massana fa una crida a tots els que vulguin participar com a voluntaris en la celebració, per millorar la seguretat a la rua. La festa es tancarà amb un esmorzar popular i el sorteig de diversos premis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada