Sensibilitzar i conscienciar durant tot l’any de la necessitat de ser respectuosos amb el medi ambient. Amb aquesta filosofia s’enceta el cicle Cada mes, una acció, que dona el tret de sortida avui mateix, amb una setmana dedicada al Dia Mundial de l’Aigua.

Aquesta campanya és transversal ja que el departament de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat programa les accions amb les diferents àrees del Comú. En aquest cas, s’han organitzat activitats conjuntes amb el departament d’Educació, Joventut i Esports. Hi haurà tallers adreçats als nens de l’Esplai i als joves del Punt 400 perquè puguin comprovar la necessitat de no malbaratar l’aigua. També s’ha programat una sortida al CIAM (Centre d’Interpretació de l’Aigua) i a Caldea.

“El Punt 400 és un punt de reunió i de diversió, però també de formació. Per això hem cregut interessant organitzar activitats al voltant d’aquest dia Mundial de l’Aigua i que els nens i joves aprenguin conductes adequades”, explica la consellera Natàlia Cusnir.

Cada mes hi haurà diferents activitats relacionades amb el medi ambient i la sostenibilitat. “Hem buscat la col·laboració de diferents estaments i de les empreses d’educació ambiental per tirar endavant les diferents accions i transmetre la necessitat de canviar hàbits”, assegura la consellera de Cultura, Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Jael Pozo.

Al mes d’abril es tractarà el malbaratament alimentari i durant el maig es realitzaran diferents activitats dins el marc d’Andoflora, que celebra el vintè aniversari. Les accions mensuals continuaran al juny, amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient. Coincidint  amb el pas del bestiar a les muntanyes, al mes de juliol es tractarà el pastoreig. Altres temes d’aquesta campanya seran el turisme sostenible, el paper de la dona en el món rural, la prevenció de residus i el Dia Internacional de les Muntanyes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada