El  consell de Comú de la Massana, per majoria, ha fet una constància en acta sobre la modificació de la Llei qualificada de delimitació de competències dels comuns per assolir el consens.

La majoria comunal considera molt positiu i constructiu el procés en què s’ha debatut sobre les competències. Entre altres coses, el cònsol major ha remarcat sobretot la cessió gratuïta de terreny com a gran pas endavant per poder tirar endavant els projectes d’interès nacional.

“Sempre hem defensat la cessió gratuïta en els projectes d’interès nacional però considerem que el comú ha de tenir un paper a l’hora d’escollir la ubicació també pel que fa als projectes no sensibles, com podria ser una planta de cogeneració o trigeneració”, afirma Baró, que considera que sempre hi hauria d’haver un consens previ entre el Govern i els comuns. El cònsol major entén que la proposta no ha estat majoritàriament compartida i que la modificació de la llei havia de ser consensuada.

El conseller de la minoria, Albert Esteve, ha defensat que no cal que els informes dels comuns siguin vinculants i ha agraït a Baró que durant les negociacions no n’hagi fet cavall de batalla sinó una constància en acta.

Homenatge a la Ciutadania

D’altra banda, la consellera de Benestar Social i Gent Gran, Francesca Guerrero, ha anunciat que està oberta la convocatòria per presentar candidats a l’Homenatge al Ciutadà.

Aquest premi s’atorga a les persones que treballen de forma altruista per millorar la comunitat. En la passada edició, la guanyadora va ser Clare Allcard, per l’atenció que dóna a les persones de parla anglesa, fet que facilita la seva integració a la societat andorrana, així com l’atenció a persones ingressades en institucions, col·laboració amb actes benèfics i ajuda directa a persones al seu domicili.

Allcard va ser la sisena homenatjada com a Ciutadà de l’Any. Recordem que en l’edició anterior el premi va quedar desert, una possibilitat contemplada en les bases del premi. La distinció s’ha atorgat fins ara a Dolors Ribes, Josep Serra, Antoni Areny, Manel Rivas, l’associació Carisma i Clare Allcard.

Les persones que vulguin presentar una candidatura poden omplir el formulari i presentar-lo al servei de Tràmits.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada