Aquest dijous al matí s’ha inaugurat la planta solar ubicada a l’Agora International School, a l’Aldosa, propietat del comú i construïda per Nord Andorrà.

Segons ha informat RTVA, en l’acte, David Baró ha avançat la intenció d’engegar el primer parc solar l’any vinent en terrenys comunals. El parc s’afegiria a les instal·lacions fotovoltaiques que hi ha a la Caubella i a la nau industrial la Serradora.

La ubicació del futur parc s’ha de determinar. El cònsol major ha explicat que ho estan valorant “mitjançant un business plan, buscant ubicacions molt assolellades”. La idea, afegeix, és elaborar un estudi d’impacte en què estan treballant els enginyers. Diu que “els terrenys han de ser accessibles per assegurar la connectivitat”.

La planta fotovoltiaca de l’Aldosa és la més gran fins ara del país i donarà servei a l’Agora International School i al barri antic.

La seva instal·lació ha comportat una inversió de 400.000 euros, aportats per Nord Andorrà. Els panells, més de 1.300, ocupen una superfície de 2.500 metres quadrats i generen una producció anual de 480.000 quilowats hora. El director de Nord Andorrà, David Forné, ha assegurat que la companyia seguirà “apostant per les energies renovables”. També s’ha referit al projecte del parc solar de la Massana i afirma que estan “pendents del comú de Sant Julià per la minicentral hidràulica d’Aixovall”.

La ministra de Medi Ambient i Sostenibilitat preveu que amb la nova llei creixin elsprojectes amb energies renovables. “Si ja amb aquest context comencem a veure projectes fotovoltaics, estic convençuda que amb el nou context jurídic que aporta la nova llei encara en veurem molts més”, ha declarat Sílvia Calvó.

Amb la posada en marxa de la planta de l’Aldosa, Nord Andorrà es converteix en el primer productor d’energia fotovoltaica del país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada