“Crear una identitat a través d’una cançó i que els nens aprenguin els elements del parc natural del Comapedrosa mentre canten i es diverteixen”. Així explica la consellera Jael Pozo la filosofia del projecte que han posat en marxa els departaments de Cultura i Medi Ambient del Comú de la Massana.

Durant tot l’any, l’Òrgan gestor del parc treballa en diferents accions de difusió per donar a conèixer aquest espai protegit, amb activitats adreçades tant al públic en general com en els escolars. Aquesta nova iniciativa pretén que els nens es facin seu el parc natural del Comapedrosa a través d’una cançó. Per això, es convida a tots els nens i joves –de 7 a 16 anys- a participar en els assajos que es faran els dies dijous 9, 16 i 23 de maig a la sala de la Closeta de 18.30 a 19.30 hores. L’enregistrament del tema tindrà lloc el dissabte, 25 de maig i també es farà una cantada pública, per presentar la cançó, en el marc d’Andoflora, que enguany compleix vint anys.

“Es tracta d’un projecte participatiu, en el qual volem involucrar totes les escoles de música i els professors de música de tots els centres escolars perquè la idea és que la cançó arribi a tothom”, explica Pozo.

Durant aquests mesos s’ha estat treballant en la composició de la cançó. La melodia ha anat a càrrec del professor de l’escola de Música de les Valls del Nord, Jordi Barceló, mentre que la lletra de la cançó és del cantant i compositor Jordi Botey, basada en un text de la periodista Mònica Bordas.

“La melodia és fàcil, no té cap dificultat per tocar ni cantar. La tornada és molt enganxosa i divertida i pensem que agradarà als nens”, assegura Barceló.

Tot i que la cançó es presentarà per Andoflora, de moment s’ha avançat que el protagonista del tema és un trencalòs que sobrevola el parc natural i explica el que hi veu.

Tot i que s’han convocat tres dies d’assajos, no és obligatori assistir a tots per poder participar en l’enregistrament, ja que es donarà totes les facilitats perquè es puguin aprendre la cançó.

Pozo ha explicat que, a partir d’avui mateix, el Comú es posarà en contacte amb els centres docents i els farà arribar la partitura i la lletra, amb la voluntat que formin part d’ aquest gran repte: “que la cançó del Comapedrosa passi a formar part del nostre repertori popular”.

Tothom que hi estigui interessat ja es pot posar en contacte amb l’Escola de Música, al telèfon 736940.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada