esplau-juvenil-massana“L’Esplai Juvenil és un enllaç entre el centre d’Esplai i el Punt 400, adreçat a joves de 12 a 15 anys, amb la intenció que tinguin un espai on fer deures i activitats dirigides per una monitora i amb  un control d’assistència”, ha explicat la consellera d’Educació, Joventut i Esports, Natàlia Cusnir, que remarcat que aquest nou servei s’ha posat en funcionament a causa de les demandes dels pares, que demanaven un servei amb més control que el Punt 400 a partir del moment en què els infants deixen l’Esplai infantil. Cusnir ha destacat que està molt satisfeta amb el funcionament del Punt 400 i ha animat als joves a combinar els dos serveis. “Hi ha moments en que el centre jove organitza activitats adreçades a una franja d’edat més elevada, com per exemple xerrades sobre el món laboral, i per això calia un espai adaptat a les característiques dels adolescents que encara estan a secundària”.

Per donar a conèixer el nou espai es farà una jornada de portes obertes el pròxim 15 de setembre. A més, durant tot el més, s’hi podrà accedir de forma gratuïta. A partir de l’octubre, el preu serà de 10 euros al mes.

Aquesta és la principal novetat d’aquest curs escolar, tot i que n’hi ha d’altres, pel que fa a les activitats extraescolars, com l’activitat de Teatre Musical, que s’ha organitzat després de comprovar l’èxit que va tenir durant les dues setmanes que es va programar dins les Setmanes temàtiques. Aquest curs serà molt artístic ja que, a part del ballet i la dansa moderna, també hi haurà danses urbanes, modern jazz per a nens i joves. A partir dels 12 anys, també hi haurà classes d’estiraments i col·locació postural.

Les activitats aquàtiques tenen sempre una gran acollida. A part dels cursets de natació per a infants i haurà un curset d’iniciació per a adults i s’amplien les classes d’aquagim, arran de la gran demanda.

Les inscripcions es poden fer al Servei de Tràmits a partir de dilluns que ve, 15 de setembre.

D’altra banda, el balanç de les activitats d’estiu ha estat molt positiu amb un increment d’usuaris del 10%. La mitjana ha estat de 118 infants per setmana i el més important és l’elevat grau de satisfacció tant dels pares com dels petits usuaris. El departament de Joventut, un cop dissenyat el Planning d’aquest curs, ja treballa en noves idees per al pròxim estiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada