La Massana Còmic tanca portes amb un balanç excel·lent

La  Massana Còmic ha tancat la seva dissetena edició revalidant l’èxit assolit durant tota la seva trajectòria: “El balanç és excel·lent, tant pel nombrós públic que ens ha visitat durant tot el cap de setmana com per la qualitat de les exposicions”, assegura el director del saló, Joan Pieras que afegeix que “el més important és la bona valoració que han fer els artistes. Per ells no és un saló més, sinó que explicaven que es respira l’ambient del còmic i han remarcat la bona sintonia amb els altres dibuixant, amb  l’organització i amb el públic”.

Set artistes han participat en aquesta gran cita amb el món del còmic: Carlos Ezquerra, Jordi Planellas, Enrique Ventura, Mique Beltrán, David Rubín, Jordi Longarón, Kenny Ruiz i Jan.

L’únic que no pogut ser present a la cita massanenca és Longarrón, per motius de salut.  Els altres artistes han pogut mantenir un estret contacte amb els seus seguidors. La major part dels artistes s’han quedat a la Massana fins aquest matí, tot i que David Rubín, nominat a la millor obra (“El Héroe 2”) al Saló del Còmic de Barcelona, s’ha quedat fins al tancament d’aquesta dissetena edició.

Com sempre, un dels moments més emotius ha estat la signatura d’exemplars, ja que els dibuixants i il·lustradors “regalen” unes dedicatòries que són autèntiques obres d’art. Cal remarcar que també es van afegir a la signatura de dedicatòries altres autors que no exposaven però que van venir a la Massana Còmic, com Paco Nájera, Joan Mundet i Martín Saurí.

Jordi Planellas no va parar de dibuixar a la protagonista de la “Història Digital d’Andorra”, la Txell, en els volums que s’han imprès amb caràcter d’urgència perquè poguessin ser presents al saló i que es van exhaurir en una hora. El llibre s’ha pogut editar gràcies a Aloma Editors. “Història Digital d’Andorra” és una visió amena, rigorosa i en alguns moments satírica de la història del Principat. Planellas també és l’autor del cartell d’aquesta dissetena edició.

Recordem que fins a finals d’abril es podrà visitar al Museu la Massana Còmic l’exposició de Carlos Ezquerra sobre el seu personatge més famós,  “Judge Dredd”.