El Comú de la Massana ha aprovat el pressupost per a l’exercici 2016 que, com ha matisat el conseller de Finances, serà objecte de revisió i aprovació per adaptar-se als criteris establerts en la Llei de sostenibilitat de les finances públiques i d’estabilitat pressupostària i fiscal, la Regla d’Or.  El cònsol major, David Baró, ha matisat que es preveuen poques actualitzacions, ja que el Comú de la Massana ja va començar a aplicar al 2012 un acurat i rigorós pla de viabilitat a deu anys.

El pressupost 2016 és equilibrat, seguint la línia fixada en l’esmentat pla, i ascendeix a 12.245.102 euros.

Cal destacar que el 7% del pressupost es destina a l’amortització de l’endeutament. D’aquesta manera, a final de l’exercici 2016 es preveu un retorn de 925 mil d’euros, situant el deute en 13,6 milions un milió per sota que al darrer tancament, a 30/09/2015.

Pel que fa al capítol d’actius financers, es preveu continuar recomprant les participacions preferents d’EMAP subscrites per les entitats bancàries. Durant aquest exercici es preveu adquirir participacions per valor d’1,5 milions d’euros.

“El projecte de pressupost per a l’exercici 2016 s’ha realitzat tenint en compte la conjuntura econòmica actual, seguint els mateixos paràmetres dels anys anteriors, perquè s’ha demostrat que els criteris aplicats són eficients i realistes”, ha ressaltat el conseller Miquel Llongueras.

Text i foto: Comú de la Massana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada