estiu-cultural-massana

Lluís Cartes i els Fluxes encetaran el cartell cultural d’aquest estiu a la Massana. Actuaran a la Farga Rossell, el 17 de juliol, dins el marc de les Nits d’Estiu als Museus. Cartes, en un concert semi-acústic, oferirà els temes més íntims i personals dels seus tres discos.

“Hem volgut programar tres concerts amb músics del país, perquè pensem que aquí tenim un gran potencial i que molts dels nostres artistes poden tenir projecció internacional”, ha assegurat la consellera de Cultura, Jael Pozo, que ha remarcat la importància que els joves autors puguin trobar al país una plataforma de llançament. Justament, el segon concert anirà a càrrec d’un jove andorrà, Sergi Cunill, que farà el seu debut al país, presentant el seu projecte “The Valley Man”. “Vaig escollir aquest nom, l’home de la Vall, perquè així tinc l’oportunitat de parlar d’Andorra a Londres, que és on m’estic formant”, ha explicat el jove músic durant la presentació. Cunill presentarà una selecció de les cançons en què ha treballat durant aquest any, durant el qual “he escrit molts temes i això m’ha permès trobar la meva essència. Al concert estarem jo, la meva guitarra i les meves lletres, transmeten i compartint sentiments”, explica el músic, que defineix el seu estil entre pop-folk i pop-country. Sergi Cunill actuarà el 21 d’agost al Centre d’Interpretació del Romànic.

El cicle el completarà el Duo Toc de Greu, format per les instrumentistes de l’ONCA Laia Capdevila, a la viola, i Mireia Planas, al violoncel. Les joves artistes faran un recorregut per la música del segle XVIII al segle XX, amb obres pròpies del seu repertori.

 Un dels plats forts de l’oferta d’estiu massanenca continua sent la Nit sense paraules, que Pozo defineix com “una combinació de diferents disciplines artístiques, pensades per a tots els públics, independentment de l’edat i de la llengua, ja que es transmeten emocions amb la música, el circ, les acrobàcies i, sobretot, amb l’humor”. La Nit sense paraules, el 31 de juliol,  tindrà tres escenaris: el Prat del Colat, amb l’espectacle humorístic “El Mêtre”; el camí que va des del parc fins a la plaça de les Fontetes, ja que el públic recorrerà el trajecte acompanyat per “La Banda Forània”, un espectacle itinerant musical amb tot el romanticisme de les fanfares franceses; i la plaça de les Fontetes, amb les acrobàcies aèries de “Salsa”.

Tant aquesta nit de circ com les Petites Tardes d’Estiu es faran en espais públics de la parròquia, “ja que continuem intentant programar el màxim d’espectacles al carrer, aprofitant com s’hi està de bé a les nostres places i parcs i també potenciant la freqüentació del públic a les terrasses dels bars i restaurants de la parròquia”, assegura Pozo.

Les Petites tardes d’estiu, per al públic infantil, estan  pensades per gaudir d’accions lúdiques en un espai privilegiat, el Prat del Colat. S’han programa dues accions:  “Maila, un món de contes a través de la Musica” (30 de juliol) i “Bugui Bugui”, amb la companyia Festuc (13 d’agost).

Una de les novetats d’aquest estiu, que es presentarà pròximament, serà el Festival Land Art, de l’11 al 13 de juliol. El Festival culminarà el projecte de creació de diferent obres de land art a la Massana. Durant tres dies hi haurà activitats per ensenyar com es crea art a partir de d’elements naturals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada