La Massana acomiada la Copa del Món i el Mundial Màsters UCI de BTT després d’acollir 63.000 visitants

La Copa del Món UCI de MTB 2018 a Vallnord – Pal Arinsal ha tornat a ser ”tot un èxit; un èxit de participació” pel volum de riders assistents, però també “d’implicació” per part del país, la qual cosa demostra que “és un esdeveniment més que consolidat”. Són les paraules amb què el cònsol major de La Massana i president de Vallnord, David Baró, ha definit la 6ª Copa del Món i els Mundials Màsters de mountain bike de la Unió Ciclista Internacional (UCI) celebrats al Principat d’Andorra. L’esdeveniment, que va començar el proppassat dimarts, 10 de juliol, ha finalitzat avui amb la celebració de les finals mundials de descens de totes les categories masters i amb la disputa del campionat d’XCO dels M30 i M35 masculins.

 

El dirigent massanenc ha traslladat “en nom del Comú de La Massana, en nom del Consell d’Administració de Vallnord – Pal Arinsal i en nom propi” l’agraïment “a les prop de 2.200 persones que aquests dies intensos han fet una gran tasca perquè puguem acabar celebrant aquest èxit conjunt i aquest projecte de país”. Baró ha fet aquestes declaracions a la roda de premsa de clausura celebrada aquesta tarda a La Massana, on també ha volgut donar les gràcies “al cap de Govern, ministres i patrocinadors pel seu suport i la confiança que fan en aquest projecte”. Per al president de Vallnord, les dues cites internacionals que avui s’han acomiadat es poden resumir “amb les imatges espectaculars” que s’han pogut veure a través de les xarxes socials de visitants, corredors i mitjans de comunicació i també a Red Bull TV, que ha retransmès la Copa del Món en directe.

El comitè principal d’organització de la Copa del Món, conformat per la Unió Ciclista Internacional, també ha volgut felicitar tot l’equip “per la gran tasca” i compromís demostrats una vegada més durant aquesta edició 2018. El cònsol menor de La Massana, Raül Ferré, ha intervingut a la roda de premsa com a representant i portaveu de l’UCI per fer arribar a l’organització l’enhorabona per la feina feta: la reunió de dimarts a Barcelona va extreure una experiència molt positiva de la Copa del Món a Andorra. Ferré ha assegurat que aquesta “feina ens atansa a convertir-nos, en uns anys, en seu fixa” si es manté “l’organització excel·lent” que perceben UCI, corredors i espectadors.

Un total de 63.000 persones han assistit a Vallnord – Pal Arinsal els darrers 9 dies per presenciar les proves mundials. Fins a arribar al punt àlgid de les 22.000 persones la jornada de diumenge, en què se celebrava la final d’XCO. El director general de Vallnord – Pal Arinsal, Josep Marticella, ha fet “un balanç molt positiu” dels resultats. Marticella ha assegurat sentir-se molt satisfet per la Copa del Món 2018 a Andorra que, gràcies a “un equip molt preparat” per a l’ocasió, ha resultat en “si no la millor del circuit, una de les millors Copes del Món de l’any”. Per al responsable de l’organització, el resultat dels dos esdeveniments de BTT avui clausurats no són només importants per a l’estació sinó també per “donar activitat a la parròquia i per fer país”, tot incidint en l’objectiu primordial de “desestacionalitzar” el turisme a Andorra.

En el transcurs dels dies des de l’inici de la prova el 10 de juliol, diversos responsables d’altres proves internacionals, corredors i espectadors “han vist el potencial” de Vallnord per organitzar la Copa del Món però, també, el Mundial Màsters, que ha estat “excepcional”. És la percepció del director tècnic de la prova, Albert Balcells, ha percebut al llarg dels dies les felicitacions de l’UCI i corredors per fer extensiu “el nivell d’organització de la Copa del Món al Mundial Màsters”. Balcells ha assegurat que el resultat “dels esforços tècnics als circuits” i en favor de “l’espectacularitat que s’aconsegueix amb les imatges” està fent que l’esport pugi i que, alhora, “tothom marxi amb bon record”.