La marca ‘Ara Lleida’ compleix 25 anys de suport a l’esport de la demarcació

ara-lleidaLa Diputació de Lleida està celebrant 25 anys de la marca ‘Ara Lleida’, que durant aquest temps l’ens provincial ha associat a esportistes i clubs de la demarcació per tal de recolzar-los econòmicament i de passada promocionar el territori a nivell turístic.

La Diputació ha emès un comunicat en què fa balanç d’aquesta col·laboració i en destaca el fet que la marca ja s’ha fet coneguda, especialment pels èxits d’alguns dels esportistes que l’han lluït. En aquest text, s’ha fet esment, entre d’altres, al Sedis Bàsquet, que des de ja fa anys rep aquest suport institucional per la seva presència a l’elit del bàsquet femení mitjançant el Cadí La Seu, del qual la Diputació n’és un dels espònsors principals.

També s’hi fa referència al piragüisme d’aigües braves, en el qual es destaca l’actual projecció de noms com ara Núria Vilarrubla, Alberto Díez-Canedo, Jesús Pérez i Dani Marzo, que segueixen el camí dels palistes d’elit sorgits des dels Jocs de Barcelona’92. Tots ells entrenen habitualment al Parc Olímpic del Segre. ‘Ara Lleida’ també ha donat suport a l’olianenc Isidre Esteve, que va portar la marca fins al Ral·li Dakar, i a l’expilot urgellenc Jordi Pascuet, que durant la seva trajectòria esportiva va estar entre els deu millors pilots de trial del món.

El comunicat té com a protagonista destacat el pilot de Cervera Marc Márquez, l’esportista que ha contribuït més a projectar la marca gràcies als seus actuals èxits en Moto GP. Márquez es va convertir l’any passat en el pilot més jove a proclamar-se campió del món de la màxima categoria i aquest diumenge passat ha igualat el rècord de 10 victòries consecutives en un Mundial.

Finalment, la Diputació també recorda el piragüista d’aigües tranquil·les Saül Craviotto -doble medallista olímpic-, el pilot Arnau Farré, els equips de futbol i bàsquet de Lleida i els equips de tennis taula de Balaguer i les Borges, com a d’altres exemples d’esport d’elit a la demarcació.