La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet disposa de 6 nous vehicles de recollida de residus

Aquest matí ha tingut lloc al bell mig de la plaça dels Oms de la Seu d’Urgell la presentació de la nova flota de camions de recollida de residus que a partir d’avui mateix posarà en marxa la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet, a través de l’empresa contractada URBASER que ha fet una inversió de prop d’un milió d’euros (977.716,30 €).

En la presentació d’aquesta nova flota de vehicles de recollida d’escombraries hi han participat el president de la Mancomunitat, Ricard Mateu, l’alcalde de la Seu d’Urgell,Albert Batalla, i el gerent de la mateixa mancomunitat, Jordi Vilaró, acompanyants d’alcaldes i regidors de diversos municipis de l’Urgellet.

En concret, el servei de recollida compta amb un total de 6 nous vehicles que compleixen la norma ambiental EURO6, és a dir, amb una reducció d’emissions de gasos contaminants a l’atmosfera, tal i com marca el Pla d’Acció d’Energia Sostenible PAES de la Seu d’Urgell. Al respecte, Batalla ha manifestat que “des de la Mancomunitat s’ha volgut orientar a aquesta nova flota de camions a un estratègia més global que ens marca el Pacte d’Alcaldes per la Sostenibilitat com és la disminució de les emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera en un 20% l’any 2020 respecte al 2005”.

A més a més, els camions porten rotulat el doble missatge ‘No reciclar costa molt. Reciclar bé costa poc’ que té com a objectiu conscienciar a la població de la importància del reciclatge de les deixalles.

La flota

Dos dels camions adquirits estan dissenyats per a la recollida simultània de l’orgànica i la resta (residus no reciclables). Aquesta camions tenen dos compartiments de manera que els residus es recullen separats.

També s’ha adquirit un vehicle rentacontenidors amb l’objectiu de poder tenir els mitjans necessaris per rentar els contenidors de resta un cop cada mes i els contenidors d’orgànica cada setmana.

Un quart altre vehicle servirà per a la recollida dels mobles que llencin els ciutadans aprofitant el servei setmanal de recollida de mobles i electrodomèstics.

Els altres vehicles restants són dos camions per a fer la recollida selectiva d’envasos, paper i vidre, i el seu transport a les plantes de reciclatge.

Iniciativa solidària pionera

D’altra banda, el president de la MEU, Ricard Mateu, ha destacat “l’èxit” de la campanya endegada el passat mes de novembre ‘Reciclar porta beneficis a tots’ que ha consistit en el repartiment entre els veïns dels municipis que formen part de la mancomunitat d’uns 2.600 cubells per a la recollida d’orgànica i bosses compostables. Per la seva part, la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet es va comprometre amb els ciutadans que si augmentava la recollida d’orgànica, es destinaria l’estalvi obtingut al projecte Aliments per la Solidaritat.

Tan bo ha estat el resultat obtingut d’aquesta campanya que en el mes de gener d’enguany s’han recollit 21 tones més d’orgànica respecte el mes de gener de l’any passat, de manera que avui mateix la Mancomunitat ha pogut fer un donatiu d’aliments per un import de 2.800 euros. Concretament, els responsables del projecte Aliments per la Solidaritat han rebut a mans de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet 1.500 litres de llet, 300 litres d’oli i 400 ampolles de sabó per la roba.

Recordem que el projecte Aliments per la Solidaritat està liderat per Càritas Parroquial, Creu Roja i La Seu Solidària juntament amb el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell.

L’objectiu prioritari d’aquest ens és d’aportar aliments bàsics a les famílies que pateixen greus dificultats econòmiques i col·laborar en la millora de l’eficiència de la cadena de producció i distribució d’aliments, reduint-ne el malbaratament i contribuint en la rebaixa dels costos ambientals. Cada mes s’atenen unes 160 famílies de l’Alt Urgell. Els aliments repartits provenen bàsicament de donacions de la Comunitat Europea i d’establiments de la comarca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada