La manca de neu fa tornar el risc d’incendis al Pirineu en ple hivern

El nou episodi de sequera i de manca de neu a la superfície ha fet que es reactivi el risc d’incendis, en ple hivern, al Pirineu i al Prepirineu.

Segons les darreres dades d’observació de Protecció Civil, ara mateix el perill de focs és alt, de nivell 3 sobre 5, als extrems nord de l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, la Val d’Aran, el Berguedà, el Solsonès i el Ripollès, com també a quasi tota l’Alta Ribagorça. També hi ha risc moderat a la resta d’aquestes comarques. A aquesta situació també hi ha contribuït els forts alts i baixos de temperatures dels darrers dies, amb màximes properes als 20 graus en alguns punts del Pirineu.

Protecció Civil s’ha vist obligada a demanar prudència davant d’aquesta situació. Des del Servei Meteorològic de Catalunya s’ha recordat que els darrers anys, en contra del que passa al litoral català, a l’interior és a l’hivern quan hi ha més risc d’incendis.

L’SMC espera que la baixada de temperatures i les nevades moderades previstes pels propers dis ajudin a normalitzar la situació.

TOTES LES NOTÍCIES