El cos d´agents penitenciaris està preparat per assumir el trasllat de presos però té manca d´efectius per fer-ho amb garanties. Així s´indica des de la direcció del centre penitenciari, que xifra en 20 persones el nombre d´agents que caldria per assumir la tasca. Francesc Tarroch recorda que amb els sis agents que s’han d’incorporar enguany el centre encara necessitarà tres reforços més l’any vinent.

La nova llei del cos penitenciari preveu que els agents puguin assumir el trasllat de presos, tasca que a dia d´avui fa la policia. La decisió, però, depèn del Govern. El director del centre penitenciari, Francesc Tarroch, afirma que el cos té ganes d´assumir la tasca però que, amb el nombre actual d´agents, hi ha un problema d´efectius, ja que “hi ha dies que aquests trasllats es multipliquen”. Afegeix que “per tenir una resposta positiva i amb garanties” es necessiten “unes 20 persones més”. Segons Tarroch, “un dia potser tens un trasllat, però un altre en tens cinc o sis a la vegada, i la xifra va en augment”.

Recorda que a dia d’avui el centre ja està faltat de personal. De fet, enguany s’incorporaran sis nous agents i per a l’any vinent se n’han demanat tres més. Indica que “no solucionaran el problema de planificació però ajudaran molt”. S’ha de tenir en compte, a més, “que no seran operatius fins a finals d’aquest any o principis del vinent perquè s’ha de fer una formació adequada”.

El director del centre diu que a banda dels agents, cal comptar la compra de vehicles, armes i el període de formació per assumir el trasllat de reclusos.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada