La majoria d’empresaris pirinencs creu que el 2018 serà l’any de la consolidació de la recuperació

Un 87% dels empresaris assistents a la 29a Trobada Empresarial al Pirineu s’ha mostrat optimista pel que fa al creixement de la facturació que preveuen per aquest 2018, segons els resultats del baròmetre en el qual han estat convidats a participar els més de 600 empresaris assistents a les jornades. Aquestes respostes per part de l’empresariat constaten una millora de les perspectives empresarials catalanes enfront de la valoració feta el 2017, que va ser del 78% en relació al creixement de la facturació. Una altra dada destacada del baròmetre és que un 69% dels enquestats creuen que crearan nous llocs de treball en els propers sis mesos.

L’empresariat ha estat també qüestionat sobre quina és la direcció que ha de prendre la Unió Europea o la repercussió que poden tenir les mesures en política comercial internacional adoptades pel president Trump. La majoria dels assistents ha manifestat la necessitat d’adoptar una major unió política, bancària i fiscal europea (78%) i més de la meitat s’han mostrat neutrals davant de les mesures en política comercial internacional adoptades pel president Trump (55%).

Sobre la incidència de la robotització i la Intel·ligència Artificial en l’ocupació, un 36% creu que serà  positiva en la creació de llocs de treball, un 24% que tindran un efecte neutral i un 23% que disminuirà l’ocupació.

A la tarda, debat sobre intel·ligència artificial i clausura a càrrec de la ministra Meritxell Batet

La Trobada d’aquest any debatrà aquesta tarda, a les 17.15, sobre ‘La revolució en marxa: La Intel·ligència Artificial i les Criptomonedes’, amb la participació de Ramon López de Mántaras, informàtic i físic, professor d’Investigació del CSIC, Carlos B. Steinblock, gerent de finances i cofundador de BTC GUARDIAN i Juan Pedro Gravel, Soci d´Estratègia Tecnològica i Arquitectura de Deloitte.

La clausura d’aquesta edició de les jornades, començarà a les 19.30, i la protagonitzarà Meritxell Batet, ministra de Política Territorial i Funció Pública del Govern d’Espanya.

TOTES LES NOTÍCIES