La majoria dels advocats del cas BPA demanen la inhibició de la batlle instructora


La gran majoria dels advocats de la causa principal de BPA han reclamat a la sala penal del Tribunal Superior, la inhibició de la batlle instructora del cas. Consideren que hauria de portar-ho la magistrada que investigava l´empresari Pallardó, per un presumpte delicte de blanqueig en diversos bancs del país, ja que va ser qui va iniciar tot el procediment legal.

Dilluns passat la gran majoria dels lletrats que defensen els exdirectius i exgestors bancaris de BPA acusats de blanqueig, van presentar un escrit de conflicte de competències a la sala penal del Tribunal Superior, on reclamaven la inhibició de la batlle instructora de la causa. Aquesta instància és la que té la potestat de dirimir qui ha de dur a terme la instrucció.

Els lletrats posaven de manifest que hi havia hagut una causa anterior relacionada i que havia estat iniciada per una altra magistrada instructora. Aquest procediment era anterior a la nota del FinCEN que va provocar la intervenció de BPA i en ell s´investigava les actuacions de l´empresari espanyol Rafael Pallardó per un delicte de blanqueig en algunes entitats bancàries del país.

En l´escrit es considera que existeix el dret a un batlle predeterminat i que, per tant, qui va començar la instrucció l´ha d´acabar. D´aquesta manera, consideren, no hi hauria discriminació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.