La maduixa, una fruita de temporada saborosa i antioxidant

maduixesDes del mes de març i fins al juny és quan podrem trobar en els nostres mercats les millors maduixes.

La maduixa és un aliment ric en vitamina C i, per tant, el seu consum té efectes antioxidants en el nostre organisme, al mateix temps que resulta interessant l’efecte desinfectant i de resistència davant les infeccions. Aquesta vitamina també té un paper important en la formació de col·lagen, a més d’afavorir l’absorció del ferro, per la qual cosa té un efecte de prevenció i de millora davant de casos d’anèmia.

Són també una bona font d’àcid fòlic a part d’aportar fibra. L’aigua és un dels components principals la qual cosa la fan un aliment diürètic que depura el nostre organisme i ajuda a combatre la retenció de líquids. A la vegada, les maduixes són pobres en sucres, per la qual cosa el contingut calòric és reduït. Al voltant dels 100 grams de maduixes aporten unes 34 calories.

A més a més, tot i que l’aportació calòrica sigui baixa, la interessant aportació d’hidrats de carboni fa que les maduixes ens donin una bona dosi d’energia.

Les maduixes també tenen un alt contingut en potassi, la qual cosa resulta molt recomanable en casos de persones que tenen la tensió arterial alta.

Un equip d’investigadors de la Universitat Politècnica delle Marche (Itàlia) també han constatat recentment en un estudi que el consum de maduixes redueix els nivells de colesterol dolent i de triglicèrids, tot i que els voluntaris que hi van participar van haver de consumir mig quilo diari de maduixes durant un mes.

 Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES