liberals-ordino

L’edifici de les escoles velles, titularitat del Comú d’Ordino des del novembre de l’any passat, passarà a tenir un “ús sociocultural” a partir del setembre del 2018. Tal com ha explicat durant la sessió de Consell de Comú la cònsol menor, Gemma Riba, allà s’hi traslladarà la ludoescola, el Punt Jove i l’espai de creació la Capsa. Les obres d’adequació de l’edifici tindran un cost d’1,8 milions d’euros. D’altra banda, durant el Consell de Comú també s’ha informat que l’empresa que gestiona les xifres d’explotació d’Arcalís compensarà amb 40.000 euros la corporació per la fallada dels servidors, que ha provocat que fins almenys d’aquí a unes setmanes no es pugui disposar de les dades definitives de la passada temporada a l’estació. A més, també s’ha comunicat que l’horari d’atenció al públic del Comú ordinenc s’amplia fins a les quatre de la tarda.

Les obres per adequar l’edifici de les escoles velles i convertir-lo en un nou espai sociocultural per a la parròquia començaran aquest mateix any. Així ho ha informat el cònsol major, Josep Àngel Mortés, durant la sessió del Consell de Comú ordinenc celebrada aquest dijous al migdia. Es preveu tenir enllestida l’obra el setembre del 2018 i el cost total suma 1,9 milions, per sota de l’inicialment pressupostat, ha destacat Mortés. Pel que fa a l’ús que se’n farà, la cònsol menor, Gemma Riba, ha explicat que acollirà la ludoescola a les dues primeres plantes, el Punt Jove en una planta superior i, finalment, l’espai de creació la Capsa. Aquest edifici és propietat de la Corporació des de fa prop d’un any.

També durant la sessió de Consell de Comú, l’oposició liberal ha recordat que segueixen sense tenir les xifres definitives de la temporada a Arcalís, degut a la fallada de dos servidors de l’empresa que ho gestiona. La consellera Sandra Tudó ha assegurat que es tracta “d’una falta molt greu”, tot i que ha reconegut que des del consell d’administració de Secnoa “hauríem d’haver estat més àgils” a l’hora de demanar la recuperació de les dades. Mortés ha compartit aquest posicionament plantejat per la minoria, i ha explicat que les dades definitives estaran a punt en unes setmanes. Així mateix, ha informat que han pactat amb l’empresa una indemnització de 40.000 euros, que el Comú cobrarà amb hores de feina. És a dir, la corporació està exempta dels propers pagaments a l’empresa fins arribar a aquests 40.000 euros.

En un altre ordre de coses, el cònsol menor ha volgut constatar la satisfacció comunal per haver aconseguit pactar amb dos privats la cessió d’uns terrenys al Serrat per oferir un nou aparcament, per a 70 places i quatre autobusos, “en un temps rècord”. S’inaugurarà en quinze dies i és una llarga reivindicació que permetrà evitar “acumulacions” de vehicles a la zona quan neva molt. Costarà uns 500 euros al mes al Comú.

D’altra banda, el cònsol també ha informat que estan estudiant llançar un nou concurs públic per ocupar les instal·lacions del Centre de Congressos d’Ordino. Al primer quatre empreses s’hi van mostrar interessades, però només una va presentar oferta, i ho va fer fora de termini. Per aquest motiu, està prevista una reunió amb aquestes empreses per acabar de decidir si és convenient tornar a treure un altre concurs, ha informat Mortés. A més, la cònsol menor ha afegit que canviaran les condicions actuals de lloguer del Centre de Congressos per oferir l’opció de lloguers “puntuals” de privats.

Finalment, la sessió de Consell de Comú també ha servit per informar que a partir de l’1 de gener l’horari d’atenció al públic de la Corporació, així com el de tots els departaments comunals, s’allarga fins les 16 hores. Fins ara era de 8 a 15 hores. Aquest canvi està fonamentat per la demanda del Govern de mirar d’unificar al màxim els horaris de tràmits de les administracions, ha informat Riba.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada