Si  tothom té opinió i tothom pot emetre-la lliurement és lògic que en el seu dia sorgís la figura del troll. Es diu troll a aquest usuari que crea comptes falses per insultar o criticar sense ànim constructiu a altres usuaris i figures públiques.

El problema dels trolls passa quan són legió i quan hi ha persones que semblen dedicar-se a aquesta tasca com si es tractés d’una feina.

És per aquest motiu que una de les xarxes on amb més freqüència campegen dels trolls, és a dir Twitter, ha decidit prendre cartes en l’assumpte. Així, la xarxa de l’ocell ha llançat una actualització en la que serà més senzill bloquejar un troll. Es tracta d’una sèrie de filtres en les notificacions que fan possible silenciar comptes nous i bloquejar a persones que malgrat que no segueixen l’afectat pels insults disparen les seves calúmnies contra aquest.

Per poder activar aquests filtres antitroll, tan sols cal accedir a la pestanya de notificacions del nostre compte a Twitter i allà configurar quins són els nostres filtres.

Més enllà de la persecució que la pàgina web pugui fer d’aquest tipus de persones que només tenen com a objectiu sabotejar la xarxa social, hauríem de preguntar-nos el perquè de la seva existència. Quina necessitat hi ha de crear comptes falses per insultar algú? Per què no és possible el debat basat en les idees i no en el soroll? La mateixa essència de Twitter incentiva l’existència dels trolls? Són qüestions que hauríem de preguntar-nos com a societat.

Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada