La lluita de Twitter contra el terrorisme

Continua la lluita de les xarxes socials majoritàries per eradicar el terrorisme en línia. A la primera meitat de l’any present, Twitter ha bloquejat 299.649 comptes que estarien relacionades amb el terrorisme.

Aquestes xifres suposen un descens en el bloqueig de comptes pels mateixos motius del 20% respecte al mateix període de l’any anterior. Segons l’informe de Transparència de la pròpia xarxa social, Twitter detecta aquests comptes molt abans que comencin a actuar. És per això pel que el 75% dels comptes van ser bloquejats abans de realitzar el seu primer Tweet.

El descens dels comptes interceptats, més que al descens de l’activitat terrorista a la xarxa, pot ser que l’eina interna de Twitter per detectar aquest tipus de comptes hauria millorat. Mentre a 2016 l’eina només va poder detectar el 74% de comptes dedicades al terrorisme, el 2017 aquesta xifra va augmentar fins al 95%.

Des que Twitter va començar a actuar contra el terrorisme ha bloquejat un total de 935.897.

Com sempre en aquest tipus de notícies cal afrontar el problema des d’una òptica més àmplia. Si bé és cert que en les xarxes cal perseguir el terrorisme, la veritat és que la real batalla té a veure amb les desigualtats i l’educació.

Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada