La llimona, una fruita antioxidant i depurativa

Fruit del llimoner, la llimona és originària de les valls de l’Himàlaia. Es tracta d’un fruit que es conrea arreu, tot i que és més abundant a les regions mediterrànies.

La llimona és una fruita que compta amb excel.lents propietats depuratives.

Un dels principis actius de la llimona és l’oli essencial que té una acció antisèptica, que inhibeix la proliferació de microorganismes. També afavoreix la digestió i és diürètica.

Altres qualitats de la llimona és que és vitínica, antioxidant, depurativa i digestiva. Destaca, especialment, la vitamina C, coneguda especialment per l’acció antioxidant i desinfectant i també per combatre els refredats, tant comuns en aquesta època de l’any.

La llimona és usada per prevenir l’acció de virus i de bacteris. També ajuda l’aparell respiratori a combatre infeccions i és útil per l’aparell digestió, ja que fa una funció reguladora. A més a més, calma l’acidesa estomacal i és efi caç per frenar el vòmit.

La llimona també és benefi ciosa per l’aparell circulatori, ja que rebaixa la hipertensió i estimula la formació de glòbuls vermells. En l’ús extern, resulta efectiu prendre’l en gargarismes per les angines i la faringitis. Aplicat sobre ferides desinfecta, talla l’hemorragia i facilita la cicatrització. Informació nutricional per 100 grams de llimona:
·60 calories
·4% de proteïnes
·3% de fibra.

La llimona també conté minerals, en especial, calci, magnesi i fòsfor.

Per Redacció El Tot Granollers

TOTES LES NOTÍCIES