La llimona, un aliment amb qualitats depuratives

llimonaLa llimona és un fruit típic del mediterrani, tot i que es pot conrear arreu. La llimona és una fruita que compta amb excel·lents propietats depuratives.

En aquest sentit, un dels principis actius de la llimona és l’oli essencial que té una acció antisèptica, que inhibeix la proliferació de microorganismes. També afavoreix la digestió i és diürètica. Altres qualitats de la llimona és que és vitamínica, antioxidant, depurativa i digestiva. Destaca, especialment la vitamina C, coneguda especialment per l’acció antioxidant i desinfectant i també per combatre els refredats, que aquesta temporada estan a l’ordre del dia.

La llimona és usada per prevenir l’acció de virus i de bacteris. També ajuda l’aparell respiratori a combatre infeccions i és útil per l’aparell a un bon funcionament de l’aparell digestiu, ja que fa una funció reguladora. A més a més, calma l’acidesa estomacal i és eficaç per frenar el vòmit.

La llimona també és beneficiosa per l’aparell circulatori, ja que té la particularitat de rebaixar la hipertensió i estimular la formació de glòbuls vermells.

En l’ús extern, resulta efectiu prendre’l en gargarismes per les angines i la faringitis. Aplicat sobre ferides desinfecta, talla l’hemorràgia i facilita la cicatrització.

Nutricionalment, per 100 grams de llimona, obtenim unes 60calories, un 4% de proteïnes i un 3% de fibra. La llimona també conté minerals, en especial, calci, magnesi i fòsfor. La llimona no tan sols s’utilitza en gastronomia i en cocteleria, però també té altres usos, per exemple, en perfumeria.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES