La llima, una fruita de la família dels cítrics, astringent i depurativa

La llima és una fruita exòtica que pertany a la família dels cítrics. La forma és més arrodonida i petita que la d’una llimona. També es diferencia pel color de la pell, més verdós i també presenta una superfície més llisa. La polpa pot ser dolça però també molt àcida, en funció de la varietat. A més a més, no sol contenir pinyol i es pot trobar als mercats durant tot l’any.

El principal component de la llima és l’aigua, que es troba en una proporció del 94% Aquesta circumstància fa que la llima sigui un excel·lent diürètic i depurador del nostre organisme en l’eliminació de toxines.

La llima també té un alt contingut en vitamina C i àcid cítric. Entre d’altres beneficis, la vitamina C intervé en la formació de col·làgen, afavoreix l’absorció del ferro i té un efecte de resistència a les infeccions. Per tant, té un efecte de reforçament del sistema immunitari. La vitamina C és un excel·lent antioxidant.

L’àcid cítric té acció desinfectant i potencia l’acció de la vitamina C. Per l’alt contingut en aigua, que arriba fins al 94%, la llima és un excel·lent diürètic i contribueix en l’eliminació de toxines.

La llima també conté substàncies astringents per la qual cosa és un dels aliments que es poden utilitzar en casos de descomposició. En aquest sentit, es pot fer un sèrum casolà a base de llima (o llimona) i aigua per anar prenent glopet a glopet.

El potassi és un altre dels components importants de la llima. Aquest mineral intervé en la generació i en la transmissió dels impulsos nerviosos.

En relació amb les calories, la llima n’aporta al voltant de les 50 per cada 100 grams consumits.

Globalment, respecte de la llimona, la llima, nutricionalment parlant, aporta unes característiques similars a les de la llimona.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES