La llicència de boletaire serà obligatòria als espais naturals de l’Alt Pirineu

boletsEl carnet del boletaire serà obligatori a les comarques de l’Alt Pirineu, al Ripollès i la zona dels Ports, concretament en Són 20.000 hectàrees d’espais naturals, titularitat de la Generalitat.

Així ho ha confirmat el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, que ha fet una crida a l’adhesió de privats i ajuntaments per evitar que l’extensió d’aquests àmbits sigui discontínua. Pelegrí justifica l’obligació de la llicència en espais controlats per la Generalitat i d’altres de privats per la necessitat que els qui treuen profit del bosc contribueixin a la conservació del medi.

Vigilants de camp privats s’encarregaran de controlar les zones. La recaptació revertirà en la conservació dels boscos, tal com s’ha fet en la prova pilot engegada l’any 2012 a Poblet, amb la qual es van obtenir 4.290 euros, provinents de la tramitació de més de 2.000 carnets.

1 comentari

  1. Pelegri diu, 20.000 hectàrees titularitat de la Generalitat.
    Realment es així?
    Dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu hi ha pobles i finques de propietat dels habitants dels pobles, doncs perqué diu que tot és titularitat de la Generalitat?
    Algú ho pot explicar?

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES