La Llibreria Patalín de la Seu guanya el I Concurs d’Aparadors del FeMAP

patalin2La Llibreria Patalín de la Seu d’Urgell ha guanyat el primer premi del nou Concurs d’Aparadors del Festival de Música Antiga dels Pirineus. El certamen s’ha organitzat entre totes les poblacions que organitzen concerts del FeMAP i hi han pres part una trentena d’establiments, de la Seu, Puigcerdà, Bagà, Berga, Tremp, la Pobla de Segur i el Pont de Suert.

La Llibreria Patalín ha recreat l’estudi d’un músic a l’època medieval utilitzant diferents elements com ara llibres, partitures i algunes imatges del Beatus de La Seu. Un aparador, segons el jurat, “senzill i ben proporcionat, amb una perfecta disposició dels elements i una genial combinació entre la música antiga i el producte del llibreter”.

El segon premi és per a l’Òptica Ribagorça del Pont de Suert, per la seva “boníssima visibilitat i disposició dels elements que el formen, i una combinació de colors vistosa i fàcilment identificable amb el FeMAP”. La creadora de l’aparador es posà en contacte amb Fahmi Alqhai i Rami Alqhai (l’ensemble que actua a Pont de Suert el 16 d’Agost), per tal de conèixer l’essència que el grup vol transmetre a la seva música, i deixar-la reflectida en el seu aparador.

Per tal de posar una nota a cada creació, els jurats avaluadors dels aparadors es basaven en els criteris de visibilitat, reconeixement de la temàtica de música antiga, originalitat i la disposició dels elements que componien cada aparador. Els dos aparadors premiats s’emporten un premi de 600 i 300 euros respectivament.

A partir del 15 d’agost es coneixerà també l’aparador guanyador en la votació popular, el qual s’emportarà un lot de productes pirinencs. Aquesta modalitat del concurs ha pres forma a través de les xarxes socials, en les quals les diferents creacions són votades per tot aquell qui ho desitgi.

Text i foto: RàdioSeu