L’acte de presentació del Llibre blanc de la igualtat a les entitats cíviques que van participar en la seva elaboració ha tingut lloc aquest dilluns al vestíbul del Consell General. La presentació ha servit per mostrar el treball final i per fer valoració del punt en què es troben les prioritats que va posar damunt la taula el Llibre blanc de la igualtat. Així, s’ha destacat que tant l’Avantprojecte de llei per a la igualtat de tracte i la no-discriminació com l’Avantprojecte de llei dels drets dels infants i els adolescents estan molt avançats i es podran entrar a tràmit parlamentari properament.

Les conclusions del Llibre blanc de la igualtat es van presentar al mes de juny del 2017, i aquest dilluns ja s’ha pogut presentar el llibre editat i lliurar-lo a les entitats que van participar en la seva elaboració.

Amb motiu d’aquest acte, s’ha aprofitat per fer el balanç de l’estat de les accions prioritàries del Llibre blanc. Així, tal com ha indicat el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, l’Avantprojecte de llei per a la igualtat de tracte i la no-discriminació i l’Avantprojecte de llei dels drets dels infants i els adolescents estan molt avançats.

Pel que fa a l’Avantprojecte de llei per a la igualtat de tracte i la no-discriminació, inclourà gran part de les prioritats que es van establir al Llibre blanc, com la creació i la definició de l’Observatori de la igualtat, l’obligació del Govern d’aprovar un Pla integral per a la igualtat i la no-discriminació o un Programa per a la inserció laboral de les persones en situació de vulnerabilitat, cada 4 anys, o el suport a la creació de la Plataforma d’entitats socials d’Andorra.

A més, en el text també s’establirà que el Govern ha d’impulsar campanyes de sensibilització, formació i promoció de la igualtat amb la col·laboració dels mitjans de comunicació.

Una altra de les prioritats del Llibre blanc són les mesures de conciliació de la vida personal, familiar i laboral, que també es tenen en compte en l’Avantprojecte de llei per a la igualtat de tracte i la no-discriminació que està treballant el Govern. En aquest sentit, el text establirà que el Govern ha d’aprovar cada 4 anys un

Programa en aquest sentit, amb mesures específiques que afavoreixin la conciliació esmentada.

D’altra banda, el text establirà l’obligació del Govern d’aprovar cada 4 anys un Programa d’inclusió social de les persones nouvingudes.

Finalment, l’Avantprojecte de llei preveurà que les administracions públiques han de promoure la inclusió de clàusules de caràcter social adreçades a eradicar les desigualtats socials en la contractació pública d’obres i serveis.

El síndic general, Vicenç Mateu, ha donat la benvinguda a l’acte, on han participat també el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, la presidenta de la Comissió Legislativa d’Afers Socials, Sílvia Bonet i l’assessora d’Igualtat, Mònica Geronès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada