La  llei del pèndul és una de les lleis universals mil·lenàries més conegudes. Set anys de vaques grosses i set anys de vaques flaques. És evident que en aquests moments, el pèndul es troba en la seva trajectòria més baixa, en les vaques flaques.

Es pot afirmar sense cap tipus de dubte, que s’ha tocat fons, la qual cosa es fa palesa en la manca d’alternatives possibles a un sistema capitalista obsolet, que generi la suficient il·lusió per fer quelcom que doni sentit a la vida.

En aquestes situacions és molt difícil proposar canvis socials positius, per més beneficiosos que puguin ser. Es dóna però, el cas excepcional de Catalunya, que podria suposar un primer pas per començar a ser optimistes, iniciant una trajectòria ascendent del pèndul.

Moviment que cal aprofitar per recuperar la il·lusió perduda, sense la qual la vida es converteix en un sense sentit, que acaba afectant, la majoria de vegades, al nostre estat de salut i la nostra immunitat, provocant malalties no desitjables.

Cal però ser realistes, apostant per plantejaments comunitaris, que afectin de forma transversal a tota la societat, d’acord amb el moviment sènior, que defensa una societat per a totes les edats, centrada en les persones i no en els diners, vàlida per a tothom.

Cal aprofitar el nombrós capital humà involucrat en el procés, per impulsar un projecte tranversal de “vida local 24 hores, incloent-hi el treball”, il·lusionador i engrescador per fer possible una Catalunya segle XXI. Més informació a: www.portalpremia.net/localactiv.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada