La Llei de tinença i de protecció d’animals augmenta les sancions per equiparar-les a les dels països veïns

a Llei de tinença i de protecció d’animals inclourà algunes modificacions per tal d’equiparar les sancions a les dels països veïns, on són bastant més elevades. Així doncs, en el cas del maltractament animal les sancions poden arribar fins a una pena de presó de dos anys i una multa de 9.000 euros. Un altre dels aspectes que preveuen aquestes modificacions serà convertir les sancions molt greus en greus perquè les molt greus tenen un procés molt llarg a la Batllia que finalment acaba sense cobrar-se. En canvi, les greus oscil·laran entre els 300 i els 600 euros i són més fàcils de cobrar. Aquestes novetats les han explicat aquest dimarts al matí la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el director del Departament d’Agricultura, Landry Riba, durant la reunió de cònsols celebrada a Encamp.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, juntament amb el director del Departament d’Agricultura, Landry Riba, han comparegut aquest dimarts al matí a la reunió de cònsols celebrada a Encamp per explicar les modificacions de la Llei de tinença i de protecció d’animals.

Durant la roda de premsa posterior a la reunió, el cònsol d’Ordino, Josep Àngel Mortés, ha explicat que els canvis s’han produït principalment en les sancions per tal d’equiparar-les a les dels països veïns, on són més elevades. Així doncs, en el cas del maltractament animal hi haurà sancions que poden arribar fins a pena de presó de dos anys i una multa de 9.000 euros.

Una altra de les modificacions més destacades és convertir les sancions molt greus -de fins a 3.000 euros-, en greus per a facilitar la recaptació. Mortés ha explicat que les faltes molt greus acaben a la Batllia i tenen un procés molt llarg que no s’acaba efectuant, i en canvi, les faltes greus, que aniran dels 300 als 600 euros, són més fàcils de cobrar.

Text i foto: ANA

2 comentaris

  1. O a les persones que tiren brossa al terra i no als containers !! Es el mateix un q tira una cigarreta al terra o un paper, que qi no recull excrements.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.